Плеймейкърът на Арсенал Месут Йозил отрече да има проблем с поведението си и не смята да го променя, въпреки критиките по негов адрес. 28-годишният германски национал често е критикуван, че играе без да показва нужното желание, а в неделя бе нарочен от мнозина за виновник за поражението с 0:2 от Тотнъм, което и на практика осигури първо финиширане на "шпорите" пред вечния съперник от 1995 година насам. 

Флегматичните действия на Йозил му донесоха залп обиди

"Някои хора ме харесват, някои не. Някои ме гледат на терена и мислят, че мен не ме е грижа за случващото се. Но това съм си аз и не смятам да променя поведението си, стила си на игра и езика на тялото", каза Йозил. 

"Знам, че очакванията към мен винаги са много високи, защото съм играч, който може да направи разликата. И трябва да се справя с това. Винаги ще има критики и похвали. Но това, което е важно за мен, е какво ми казва мениджърът. Казвал съм това многократно. Това, което не разбирам е как хората ме гледат на терена и си казват, че не пресирам или не бягам достатъчно. Погледнете статистиката и ще видите, че аз бягам не по-малко от другите и имам добро поведение", заяви Йозил.