Племейкърът на Месут Йозил отново привлече вниманието към себе си и за пореден път не чрез футболните си умения. Английските медии информираха, че германецът е изритал вратата на съблекалнята след загубата с 0:2 от градския съперник Тотнъм.

Не са никак малко тези, които поставят бъдещето на етническия немски национал под съмнение, а проявите му на „Уайт Харт Лейн“ определено говорят за емоциите, които го владеят. 28-годишният футболист изигра крайно несполучлив мач, което даде повод на анализаторите да отбележат, че той пак се е „скрил“ във важен мач.

Венгер: Тотнъм за първи път завършва пред нас

Според вестник „Телеграф“ гневната реакция на Йозил дошла в резултат, че той бил посочен като един от играчите на Арсенал, които трябвало да се подложат на допинг тест след края на двубоя. Йозил първоначално дори отказал да премине през процедурата, в която проверяваните футболисти се избират на случаен принцип.

От треньорския щаб веднага контрирали с аргумента, че германецът може да отнесе глоба заради отказа си. Именно в този миг Йозил изпуснал нервите си, сритал вратата и гневен отишъл да бъде тестван за забранени субстанции.

Изданието уточнява, че Йозил е бил ядосан, тъй като вече много пъти през сезона той се оказва номиниран за допинг тестовете. Все пак „Телеграф“ уточнява, че техничарят все още не е подписал нов договор с клуба. От близки източници вестникът знае, че докато Арсенал ще направи всичко по силите си, за да задържи другият „бунтовник“ Алексис Санчес, то клубът е готов да изслуша всякакви оферти за Йозил. Предполага се, че германецът е наясно с това и никак не е щастлив от подобна негативна оценка.