Деле Али не е расист и съжалява, че е публикувал видео в социалните мрежи, в което се шегува с коронавируса, разкри мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо.

Португалският специалист определи видеото на 23-годишния полузащитник на Англия в Снапчат като „грешка на младото поколение“, въпреки че играчът бе запитан от Английската футболна асоциация за обяснение на публикацията.

Видеото на Али, което впоследствие бе изтрито след няколко оплаквания, показа играчът с предпазна маска в чакалнята на летище с посланието „Корона какво, моля слушайте със звук“. Той премести камерата до азиатец, преди да покаже бутилка с антисептично измиване на ръцете, със заглавието, което казва „Този вирус трябва да е по-бърз от това, за да ме хване“.

Жертвите на вируса в Китай достигнаха близо 1 400 души в петък, сред които шест медицински лица. Около 64 000 души са заразени. Коронавирусът достигна и Великобритания, като до момента са идентифицирани девет случая.

„Говорих с Али относно това, но разговорът мина леко, защото той съжаляваше за – да я наречем, грешката, но той никога не е искал умишлено да нарани или обиди някого“, сподели той на днешната си пресконференция преди гостуването на Астън Вила.

„Той моментално съжали и се извини за тази „грешка на младото поколение“. Имам син, който е на същите години като Али и някои други играчи в отбора. Знам, че социалните мрежи са за неговото поколение, но когато си публична личност като футболистите, те трябва да го знаят и да бъдат много, много внимателни. Деле е чудесен човек. Последното нещо, което някой може да си помисли за него е, че е свързан по някакъв начин с расизъм“, допълни още Моуриньо. /БГНЕС