Ерик Дайър ще бъде готов психически за мача с Бърнли през уикенда след конфронтацията с фен след края на двубоя с Норич от петия кръг на ФА Къп, разкри мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо. Дайър бе разгневен от реакция в публиката и се насочи бързо към трибуните, където се опита да влезе във физическа саморазправа с привърженик на „шпорите“, преди да бъде укротен от охраната и другите фенове. ФА разглежда в момента инцидента и поиска от клуба и Дайър за техните показания, но полузащитникът е на разположение за съботното гостуване на Бърнли във Висшата лига.

„Не виждам причина той да не бъде готов психически и с правилната настройка. Той изигра два фантастични мача. Ерик се включи в тройка защитници срещу Уулвърхемптън и четворка бранители срещу Норич. Той ми показа неща, които вероятно нямаше как да си представя, ако бях поел тима през юли. Знам вече какво прави той в тези позиции на терена, така че това е ключова информация за мен. Той игра изключително добре. Това, което се случи след двубоя с Норич, почти нищо не стана. Смятам, че той е готов…преди да пристигна начело той не играеше достатъчно, но ще играе утре“, започна той за Sky Sports.

„Шпорите“, седми в таблицата на Висшата лига, отстъпиха в последните си четири срещи във всички турнири, включително и загубата след изпълнение на дузпи от Норич, и са изправени пред място извън топ 4 в края на сезона. Въпреки това, португалският специалист е оптимист, че съставът му може да обърне нещата в своя полза независимо от проблемите с контузии. Нападателите Хари Кейн (адуктор), Хюн Мин Сон (счупена ръка) и полузащитникът Муса Сисоко (коляно) са в лазарета, но вратарят Юго Лорис се възстанови от травма в слабините и поднови тренировки.

„Тъжни сме, но и положително настроени. Точно така и трябва да подхождаме. Имаме своите проблеми и няма да се повтарям, защото хората ги знаят и вече са уморени от това да ги повтарям. Но не съм уморен да кажа, че сме позитивни – няма за какво да виня играчите си. Страхотно е да науча толкова много за отбора в този тежък период. Борим се заедно, обичаме да работим заедно. Мога да си представя добър период без травми, без липсата на късмет, която ни спохожда напоследък“, завърши той. /БГНЕС