Отборът на Норич изхвърли Тотнъм от осминафиналите на ФА Къп след 1:1 в редовното време и 3:2 при изпълнението на 11-метров наказателен удар. В редовното време за отбора на Жозе Моуриньо отбеляза Ян Вертонген, а точен за гостите беше Йосип Дърмич. При изпълнението на дузпите Тод Кантуел вкара решителната дузпа, цели трима от състава на „шпорите“ се отличиха с пропуски.

Двубоят започна с по-сериозна активност от страна на домакините и попадението логично не закъсня. В 13-та минута „шпорите“ получиха право да изпълнят свободен удар отляво на вратата на Тим Крул. Зад топката застана Стивън Бергвайн, чийто центриране намери главата на Вертонген на далечната греда, за да може белгиецът да не остави шанс за стража на Норич за 1:0.

Към средата на полувремето нещата започнаха да се обръщат и повечето положения започнаха да валят пред вратата на Тотнъм. В 34-та минута Мишел Ворм трябваше да прави двойно спасяване след удари на Тод Кантуел и Йосип Дърмич.

В началото на второто полувреме „канарчетата“ продължаваха да са по-силния отбор, като в 54-та минута Кантуел беше изведен сам срещу Ворм, но нидерландецът се намеси навреме.

В 77-та минута централният бранител на гостите Бен Годфри намери Макс Аарънс на задната греда, който върна топката към точката на дузпата, а Дърмич отново не успя да уцели вратата на Тотнъм.

Само минута по-късно все пак логичното се случи и Норич изравни. След далечен удар на Кени Маклейн Мишел Ворм допусна ужасяваща грешка, изпускайки топката, която попадна в краката на Дърмич, който този път беше безпощаден.

В 87-та минути Тотнъм беше съвсем близо до победното попадение. След чудесна комбинация по левия фланг топката достигна до Серж Орие на далечната греда. Ударът на крайния бранител преодоля вратаря Крул, но срещна защитник на гол линията и не влезе. Така двата тима влязоха в продължения.

Там темпото рязко спадна. В 110-та минута дойде и най-доброто положение в тези продължения. Джовани Ло Селсо навлезе отдясно и стреля в далечния ъгъл, но Крул отново беше на място.

При дузпите двата тима направиха по един пропуск в първите си три дузпи. За Норич пропусна Кени Маклийн, а за Тотнъм – Ерик Ламела. Тогава дойде звездният миг на Тим Крул. Първо 18-годишният нападател на Тотнъм Трой Парът беше разочарован от намесата на нидерландецът, а след това и Жедсон Фернандеш пропусна, за да прати „канарчетата“ на четвъртфинал срещу победителя от двойката Дарби Каунти и Манчестър Юнайтед.