Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо заяви, че халфът на тима Ерик Дайър не е постъпил правилно, след като нахлу на трибуните, за да търси конфронтация с фен на "шпорите" след загубата от Норич миналата вечер, но въпреки това португалецът защити своя възпитаник.

Лондончани не успяха да се класират за четвъртфиналите на ФА Къп, след като бяха победени от последния в класирането на Висшата лига у дома след изпълнение на дузпи. След последния съдийски сигнал Дайър прескочи рекламните пана и започна да се изкачи нагоре по трибуните, за да потърси саморазправа с привърженик на тима, но бе спрян от други фенове.

Още по темата:

Английски национал скочи да бие фен (видео)

Моуриньо разкри, че полузащитникът се е афектирал, тъй като по-малкият му брат е бил нападнат вербално от въпросния фен. "Мисля, че Ерик направи нещо, което ние като професионалисти не можем да си позволим, но което всеки от нас би направил при такива обстоятелства. Когато някой те обижда пред семейството ти и когато семейството ти и по-специално малкият ти брат влезе в пререкание с въпросния човек, повтарям, че всеки би постъпил като Ерик, макар и да не трябва да го правим като професионалисти", коментира Моуриньо.

"Аз заставам за играча и го разбирам. Ако от клуба решат да го накажат, аз няма да се съглася с това. Истинските фенове на Тотнъм подкрепяха отбора до последната дузпа, която изпуснахме. В част на трибуните са хора в привилегировани позиции, някои са фенове на Тотнъм, разбира се, но там има и много хора с покани, със специален статут, билети, раздадени от корпорации, така че имам съмнение, че това са наистина истинските фенове на Тотнъм", допълни португалецът.

В медиите се появиха информации, че острата реакция на Дайър е била заради расистки обиди към съотборника му Жедсон Фернандеш, който пропусна последната дузпа за "шпорите", но Моуриньо не потвърди това.