Полузащитникът на Ливърпул Джеймс Милнър, който през този сезон бе преквалифициран в ляв бек, може да се похвали с рекорд, за какъвто повечето играчи във Висшата лига могат само да мечтаят. Милнър се разписа за 1:1 срещу Манчестър Юнайтед в голямото неделно дерби от Англия, а по този начин записа своя 46-и мач без загуба, когато е бил сред голмайсторите.

Статистиката е на британският вестник „Мирър“, според чийто сметки Милнър никога не е губил във Висшата лига, щом е успявал да порази вратата на съперника. Именно срещу Юнайтед 31-годишният играч се изравни с изненадващия лидер по този показател – Дарайъс Васел. Бившият нападател постигна същия брой мачове с гол и без загуба с екипите на Манчестър Сити и Астън Вила.

Милнър обаче има леко предимство в показателите, тъй като има само 9 равенства, докато за Васел те са 10. Със сигурност като футболист на Ливърпул и бивш такъв на Манчестър Сити за Милнър е било повече от специално да изравни рекорда именно на "Олд Трафорд" - дома на големия съперник Манчестър Юнайтед.