Манчестър Юнайтед стигна до хикс с Ливърпул в голямото дерби на английския футбол на "Олд Трафорд". Двата тима завършиха 1:1, което в крайна сметка не помогна много за преследването на целите им. 

Но определено "червените дяволи" трябва да са по-доволни, защото избегнаха загубата в последните минути на битката. Но голът им беше от засада при центрирането на Антонио Валенсия в началната фаза на атаката. Преди това Джеймс Милнър беше открил за мърсисайдци от дузпа в средата на първата част. 

Мачът започна с преимущество на домакините, които от самото начало започнаха да създават чисти положения. Първото от тях беше пропиляно от Златан Ибрахимович в 13-та минута, когато от метър-два не можа да засече топката в мрежата след центриране на Антони Марсиал. 

Малко след това последваха двата най-големи пропуска на "червените дяволи". Първо в 18-та минута Деян Ловрен сбърка детински при връщането на топката към вратаря и изведе Ибра сам срещу Симон Миньоле. Но белгиецът стигна първи до топката и я ритна в крака на нападателя, а тя кацна на мрежата на горната греда. 

В следващата атака Пол Погба имаше страхотен шанс да открие. Андер Ерера намери Хенрих Мхитарян и арменецът изведе халфа сам срещу Миньоле. Но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. 

По нищо не личеше, че Ливърпул ще има някакви шансове в този мач, като мърсисайдци бяха твърде статични и безидейни в атака. И сякаш от нищото стигнаха до откриване на резултата в 27-та минута. 

Тогава след едно центриране от корнер Погба направи най-глупавата възможна дузпа. Без да бъде сериозно обезпокояван, той игра с ръка и направи дузпа. От 11-те метра Джеймс Милнър реализира за шести път от началото на сезона и даде преднина от 1:0 на тима си. 

След това попадение "червените дяволи" продължиха да натискат и имаха нова възможност в 32-та минута. Тогава Златан Ибрахимович стреля от пряк свободен удар на 17-18 метра пред вратата на противника, но бомбеният му изстрел беше спасен от Миньоле. 

В 41-та минута и Хенрих Мхитарян излезе сам срещу вратаря, но изстрелът му пак беше спасен от белгиеца и така гостите се оттеглиха с гол аванс на почивката, въпреки че играха доста безидейно в предни позиции. 

След подновяването на играта натискът на домакините продължи. Но пък в самото начало на втората част Ливърпул направи страхотна контра, при която можеше и да удвои преднината си. В 49-та минута Дивок Ориги излезе зад защитата на противника, но хубавият му фалцов изстрел беше избит от защитник и излезе на сантиметри в корнер. 

В 55-та минута Мхитарян беше изведен зад защитата и вместо да стреля във вратата, реши да подава успоредно на голлинията, а там Антони Марсиал с пета не можа да засече топката в мрежата. 

В 61-та минута мърсисайдци имаха своята нова възможност на контраатака. Тогава Роберто Фирмино стреля от чиста ситуация и изключително опасно, но Давид де Хеа беше на мястото си и изби по невероятен начин. 

"Червените дяволи" продължаваха да налитат опасно и да търсят попадението, но контрите на гостите ставаха все по-опасни. При една от тях в 66-та минута Филипе Коутиньо стреля от наказателното поле, но ударът му точно до гредата беше уловен от Де Хеа. 

Последваха минути, в които натискът на домакините беше огромен, но безплоден. В 80-та минута Уейн Рууни стреля в тялото на вратаря от чисто положение, а преди това направи ще два пропуска. 

Но тази упоритост в предни редици нямаше как да не доведе и до гол на Юнайтед. В 84-та минута Антонио Валенсия центрира от левия фланг и прехвърли към Уейн Рууни от другата страна. Нападателят качи топката на главата на Маруан Фелайни, но той уцели гредата. При добавката Валенсия сложи топката на главата на Златан Ибрахимович и той с помощта на горната греда направи 1:1. 

Най-спорният момент в тази ситуация обаче дойде при подаването към Валенсия преди центрирането му към Рууни. Еквадорецът определено беше зад защитата и повлия на головата атака, но реферите проспаха всичко това и в крайна сметка домакините изравниха. 

В последните минути имаше атаки и към двете врати, но нападателите не проявиха хладнокръвие и в крайна сметка заслужно хиксът възтържествува като краен резултат. Но след него Ливърпул вече е трети с 45 точки, на 7 зад Челси и с равен актив с Тотнъм. Юнайтед остава шести с 40 точки. 

Манчестър Юнайтед: Давид де Хеа, Матео Дармиан, Маркос Рохо, Фил Джоунс, Антонио Валенсия, Пол Погба, Майкъл Карик, Андер Ерера, Антони Марсиал, Златан Ибрахимович, Хенрих Мхитарян;

Резерви: Серхио Ромеро, Дейли Блинд, Маруан Фелайни, Крис Смолинг, Уейн Рууни, Маркъс Рашфорд, Хуан Мата;

Ливърпул: Симон Миньоле, Трент Александър-Арнолд, Деян Ловрен, Рагнар Клаван, Джеймс Милнър, Жоржиньо Вайналдум, Джордан Хендерсън, Емре Джан, Роберто Фирмино, Дивок Ориги, Адам Лалана;

Резерви: Лукас Кариус, Филипе Коутиньо, Овиемуно Еджариа, Джо Гомес, Алберто Морено, Кевин Стюарт, Даниел Стъридж.