Манчестър Сити оглави Висшата лига, след като постигна трудна победа с 2:1 при гостуването си на новака Шефилд Юнайтед. Двубоят беше от 3-ия кръг на Премиърлийг. "Гражданите" трябваше доста да се потрудят, за да вземат своето, след като Ерлинг Халанд пропусна дузпа, а негов гол и такъв на Нейтън Аке бяха отменени. Все пак в 63-ата минута именно Халанд откри резултата, но "остриетата" стигнаха до изравнително попадение в 84-ата минута чрез Джейдън Богъл. Големият герой за гостите беше Родри, който вкара победното попадение минута преди края на редовното време. 

Така Сити събра 9 точки и е лидер във временното класиране, докато за Шефилд загубата беше трета поредна. 

Gulliver/GettyImages
38 снимки

Първият удар към една от двете врати нанесе Ерлинг Халанд, но норвежецът не затрудни Уесли Фодерингам. Малко след това Нейтън Аке опита удар след центриране от корнер, който беше блокиран от защитник на "остриетата". 

В 20-ата минута гол на Манчестър Сити беше отменен. Джак Грийлиш центрира меко в наказателното поле от свободен удар, а Родри продължи топката към вратарското поле. Там Фодерингам тръгна да излиза, но се подхлъзна и позволи на Нейтън Аке да прати топката в мрежата. Попадението обаче беше отменено за засада на испанския халф. 

В 27-ата минута Халанд събра двама защитници около себе си и намери Хулиан Алварес. Аржентинецът опита удар от няколко метра, който не намери очертанията на вратата. След половин час игра Алварес имаше възможност да шутира от пряк свободен удар, но прати топката високо над вратата. 

В 37-ата минута Сити получи право да изпълни дузпа, след като Джом Игън игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Ерлинг Халанд, който прати вратаря в обратния ъгъл, но топката срещна лявата греда. Пет минути по-късно Родри опита удар от около 20 метра, с който не затрудни вратаря на домакините. 

Втората част започна с по-активна игра на гостите. В 48-ата минута Алварес свали топката пред наказателното поле, след което Родри я пое и отправи удар, който мина над вратата. Три минути след това Халанд направи още един пропуск. Нападателят получи успоредно центриране от Кайл Уокър, но от вратарското поле не успя да намери очертанията на вратата. 

В 58-ата минута Родри получи в наказателното поле и отново опита удар, който премина опасно покрай гредата. Малко след час игра Матео Ковачич пусна пас в коридор за Халанд, който от няколко метра опита да прехвърли Фодерингам, но стражът изби. Секунди по-късно вратарят на домакините изби и шут на Алварес. Канонадата към вратата на Шефилд продължи с шут от далечна дистанция на Уокър, който профуча над вратата. 

Логичното се случи в 63-ата минута и "гражданите" поведоха. Бернардо Силва подаде към Грийлиш отляво. Англичанинът навлезе в наказателното поле, стигна до аутлинията и центрира към далечната греда, където Халанд с глава вкара за 0:1. 

В 71-ата минута гол на Халанд беше отменен заради засада. Норвежецът беше изведен сам срещу вратаря и успя да се разпише, но беше поне метър зад линията на защитата. В следващите минути Шефилд Юнайтед погледна по-смело към вратата на Едерсон. В 74-ата минута след дълго изпълнение на тъч Едерсон не се намеси добре и топката се озова в Густаво Хамер. Нидерландецът опита силен удар от границата на наказателното поле, който беше избит от защитник. 

В 85-ата минута Шефилд Юнайтед стигна до изравнителен гол. Кайл Уокър сбърка в наказателното поле на своя отбор и подари топката на Бени Траоре. Нападателят опита да намери Хамер, но топката дойде зад нидерландеца. Кълбото все пак се озова в непокрития Джейдън Богъл отдясно. Наладатепят със силен удар в далечния ъгъл вкара за 1:1. 

Малко след това Сити можеше да върне аванса си, но Алварес от 10-12 метра фронтално срещу вратата прати топката в аут. В 89-ата минута обаче "гражданите" отново бяха напред. Ясер Ларуси сбърка до тъчлинията и позволи на Уокър да навлезе навътре. Защитникът опита да намери Алварес, който не овладя добре топката, която се оказа отлична за Родри и испанецът с мощен удар вкара за 1:2. 


Шефилд Юнайтед - Манчестър Сити 1:2

0:1 Ерлинг Халанд (63)

1:1 Джейдън Богъл (84)

1:2 Родри (89)

Шефилд Юн: 18. Уесли Фодерингам, 15. Анел Ахмедходжич, 12. Джон Игън, 19. Джак Робинсън, 2. Джордж Балдок, 23. Бен Озбърн, 16. Оливър Норууд, 21. Вини Соуза, 8. Густаво Хамер, 11. Бени Траоре, 32. Уилям Осула

Мениджър: Пол Хегинботън

Ман Сити: 31. Едерсон, 2. Кайл Уокър, 6. Нейтън Аке, 3. Рубен Диаш, 24. Йошко Гвардиол, 16. Родри, 8. Матео Ковачич, 20. Бернардо Силва, 10. Джак Грийлиш, 19. Хулиан Алварес, 9. Ерлинг Халанд 

Мениджър: Хуанма Лило