Трансферната лудост в Премиършип е официализирана! Местните клубове счупиха всички рекорди, след като само за едно лято пръснаха общо над 1 млрд. паунда за нови играчи. Това е над 1.1 млрд. евро, а до затварянето на прозореца има още 24 часа. 

Психологическата граница от 9 нули беше премината с трансфера на Шкодран Мустафи в Арсенал. За него "артилеристите" платиха 35 млн. паунда и от Sky Sports изчислиха, че с това общата сума на похарчените за нови играчи пари в Англия е достигнала точно 1.021 млрд. 

В Англия могат да си позволят това истинско разхищение на средства благодарение на новия договор за телевизионните права. Заради него дори последният в Премиършип получава два пъти повече като награда от победителя в Шампионската лига. 

Това направи английските отбори без конкуренция на трансферния пазар и те се хвърлиха в луда надпревара за подписите на играчите, от които имат нужда. Досега най-скъпият трансфер е на Пол Погба в Манчестър Юнайтед, с който беше счупен и трансферният рекорд в историята.