Отборите на Ливърпул разби Уест Хем с 5:1 в четвъртфинален мач за Карабао Къп. Мърсисайдци се развихриха на "Анфийлд" и ще играят на полуфинал, като техният съперник ще стане ясен по-късно. През първото полувреме падна само един гол и той бе дело на Доминик Собослай.

През втората част за домакините се разписа на два пъти Къртис Джоунс, а по един гол добавиха Коди Гакпо и Мохамед Салах. За попадението на Уест Хем бе точен рожденикът Джарод Боуен. 

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Началото на двубоя бе спокойно. В 4-ата минута Доминик Собослай успя да напредне с топка в крака, след което опита изстрел извън наказателното на "чуковете". Ударът му обаче срещна негов съотборник и не стигна до вратата на гостите.

Пет минути дойде първият по-опасен момент пред една от двете врати. Харви Елиът пое и си нагласи топката на левия крак, след което стреля от дистанция. Изпълнението му обаче мина встрани от целта. В 14-ата минута отново младежкия национал на Англия получи извън наказателното .Той бързо си нагласи топката и стреля, но отново неточно.

В 20-ата минута дойде първият точен удар към вратата на Уест Хем. Той отново бе дело на Харви Елиът, който в първите минути изглеждаше като най-активният футболист на мърсисайдци. Ареола обаче се справи без проблеми с шута на крилото.

Минута по-късно и Доминик Собослай си опита късмета с изстрел от дистанция. Унгарецът стреля по зема от ръба на пеналтерията, след като се подхлъзна обаче, топката мина встрани от вратата. Още в следващата атака и Къртис Джоунс отправи удар, но стражът на "чуковете" отново се справи.

Доминацията на домакините даде резултат в 28-ата минута, когато топката бе отнета след лошо изнасяне от страна на Уест Хем. Тя стигна до Доминик Собослай, а унгарецът отправи изстрел от дистанция, който този път се оказа неспасяем за стража на "чуковете".

Натискът на Ливърпул продължи и в следващите минути, като мърсисайдци държаха инициативата. Къртис Джоунс също пробва от сериозно разстояние да затрудни Ареола в 38-ата минута, но стреля разочароващо.

В края на полувремето Харви Елиът получи отдясно, след което си бутна топката и центрира към Коди Гакпо. Нидерландецът успя да стреля с глава, но не и да го направи точно, като топката мина близо до левия страничен стълб на вратата на Уест Хем.

Втората част започна така, както завърши първата - с удари към вратата на гостите. Един от тях бе на Дарвин Нунес извън наказателното, който обаче бе отразен от стража на лондончани. След това дори защитникът Куанса се пробва, но изпълнението му не бе добро.

Ливърпул успя да стигне до втори гол в 56-ата минута. Тогава Дарвин Нунес пусна извеждащ пас към Къртис Джоунс, който стигна до топката и реши да стреля от малък ъгъл, като успя да промуши топката, която се озова във вратата на "чуковете" за втори път.

Юрген Клоп направи няколко смени, като в игра се появи Мохамед Салах. Той веднага създаде голово положение, намирайки Харви Елиът в наказателното на гостите в 62-ата минута. Ударът на англичанина обаче бе спасен от излезлия напред Ареола.

Минута след това Трент Александър-Арнолд отправи диагонален изстрел по земя, който не бе точен, а двама от съотборниците му можеха да стигнат до топката и да я добавят, но се разминаха с нея.

В 70-ата минута Салах на свой ред бе на добра стрелкова позиция. Египтянинът обаче не успя да нацели очертанията на вратата.

Първият удар на Уест Хем дойде в 71-ата минута. Кудус получи отдясно и успя да си бутне топката навътре, след което стреля. Изпълнението му не бе точно, но се оказа първият изстрел на "чуковете" в мача.

Веднага след това мърсисайдци успяха да реализират още един гол. Конате се впусна в предни позиции и намери Коди Гакпо, който си нагласи топката на десния крак и стреля от границата на наказателното поле. Ареола не успя да стигне до топката и тя за трети път се озова във вратата му.

В 77-ата минута рожедникът Джарод Боуен успя да върне едно попадение. Звездата на Уест Хем получи дълъг пас и надигра Куанса, нагласайки си топката на десния крак. Последва страхотен шут, който бе неспасяем и влетя в мрежата на Келъхър

.

Четири минути след това Дарвин Нунес стреля по земя, а топката срещна страничния стълб. След това тя попадна в Мохамед Салах, който от близка дистанция и на опразнена врата не успя да вкара.

Само минута след това Салах се реваншира, след като бе изведен очи в очи със стража на Уест Хем. Той стигна до наказателното, след което стреля покрай Ареола за 4:1.

Ситуацията за гостите продължи да се влошава. В 85-ата минута Къртис Джоунс тръгна на отличен индивидуален рейд и след като се озова около бялата точка за изпълнение на дузпа, той стреля и отбеляза втория си гол в мача.

FT / Ливърпул - Уест Хем 5:1

1:0 Доминик Собослай 28'

2:0 Къртис Джоунс 56'

3:0 Коди Гакпо 72'

3:1 Джарод Боуен 77'

4:1 Мохамед Салах 82'

5:1 Къртис Джоунс 85'

Съставите на двата отбора:

Ливърпул: Келъхър, Гомес, Ван Дайк, Куанса, Цимикас, Джоунс, Ендо, Собослай, Нунес, Елиът, Гакпо

Треньор: Юрген Клоп

Уест Хем: Ареола, Цуфал, Огбона, Мавропанос, Джонсън, Алварес, Сучек, Форналс, Кудус, Бенрама, Боуен

Треньор: Дейвид Мойс