Отборите на Фулъм и Ливърпул завършиха при 1:1 в мач-реванш от полуфиналите на Карабао Къп. Така с общ резултат 3:2 мърсисайдци продължават към финала, където ще срещнат Челси.

През първото полувреме по-добрият отбор беше Ливърпул, а Луис Диас откри в 11-ата минута. Лондончани възстановиха равенството в 77-ата минута чрез Иса Диоп, в следващите минути домакините натиснаха за втори гол, но до такъв не се стигна.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Още в първата минута Ливърпул имаше шанс да създаде нещо по-опасно от статично положение. Харви Елиът центрира, а в наказателното на Фулъм Луис Диас стигна до топката и стреля с глава, но неточно.

В 6-ата минута Дарвин Нунес получи отляво. Той си бутна топката и нахлу навътре, след което стреля с десния крак към близкия ъгъл. Стражът на домакините обаче се справи.

Две минути след това дойде и първата много добра възможност за лондончани. Жоао Палиня се освободи и засече центриране от корнер. Той стреля от въздуха около бялата точка, но прати топката над напречната греда на вратата, пазена от Келъхър.

В 11-ата минута на мача Куанса прати отличен дълъг пас към Луис Диас, който успя да поеме на гърди. Той се справи с Тимоти Кастан и нахлу в наказателното поле отляво. Колумбиецът си я нагласи и шутира. Лено стигна до топката, но не успя да я извади.

Девет минути по-късно Дарвин Нунес получи извеждащо подаване, което отигра с глава, в опит да свали към Райън Гравенберх. Топката обаче се оказа прекалено дълга за нидерландеца, който се втурна в наказателното.

В 28-ата минута Гакпо копна топката към Дарвин Нунес, който нацели гредата. Топката стигна до Луис Диас, който пък успя да добави, но попадението не бе зачетено заради засада още на уругвайския нападател.

Две минути след това Гакпо подаде към Луис Диас отляво, който реши веднага да стреля. Вратарят на Фулъм обаче се справи и улови. В 32-ата минута пък Раул Хименес обстрелва вратата на мърсисайдци. Нападателят стреля по земя от дистанция, а Келъхър отби.

Домакините имаха сериозни претенции за дузпа, след като Раул Хименес се озова на земята в наказателното на Ливърпул. Контакт имаше с Гравенберх, който го натисна отзад. Съдията остави играта да продължи.

В продължението на първата част Харви Елиът прати добро центриране на далечната греда, където бяха Нунес и Гравенберх. Именно вторият се опита да стреля от въздуха, но не нацели добре топката. 

В 51-ата минута Луис Диас проби отляво, той демонстрира добрата си техника, след което центрира. Коди Гакпо успя да стигне до топката и с акробатично изпълнение се опита да я отправи към вратата на Лено, но не успя.

Три минути след това гредата лиши Фулъм от изравнително попадение. Адарабиойо отклони центриране, при което Келъхър излезе напред, но не успя да боксира. Топката стигна до Андреас Перейра, който стреля от малък ъгъл и нацели десния страничен стълб на вратата. При сблъсъка между Келъхър и играча на Фулъм имаше и съмнения за дузпа, но заради липсата на ВАР в тази фаза на турнира допълнително преразглеждане на ситуацията нямаше.

Луис Диас напредна добре в 58-ата минута, след като се справи с Жоао Палиня около центъра. След това той намери Дарвин Нунес, а уругвацеът потърси далечния ъгъл. Стражът на домакините обаче спаси.

В 63-ата минута Дарвин Нунес стигна до топката на границата на наказателното поле. Нападателят успя да се завърти, тъй като бе с гръб към вратата, след което шутира с десния крак, търсейки далечния ъгъл на вратата. Изпълнението му прелетя опасно близо до целта, но все пак отиде в аут.

Седем минути по-късно Райън Гравенберх реши да стреля от дистанция. Ударът му извън пеналтерията обаче не бе точен.

В 77-ата минута Хари Уилсон проби отлично отляво и се справи с Конър Брадли, след което намери включилия се напред Иса Диоп. Защитникът отклони топката и я прати покрай вратаря на мърсисайдци, за да възстанови равенството и да върне интригата в срещата.

Две минути след гола Раул Хименес можеше да осъществи пълния обрат за домакините. Негов силен шут обаче бе отразен от Келъхър.

В 89-ата минута мърсисайдци комбинираха добре, Харви Елиът копна към Диого Жота в наказателното. Португалецът пое на гърди, след което се забави с изстрела и в крайна сметка топката му бе отнета.

FT | ФУЛЪМ - ЛИВЪРПУЛ 1:1

0:1 Луис Диас 11'

1:1 Иса Диоп 77'

Съставите на двата отбора:

Фулъм: 17. Лено, 21. Кастан, 4. Адарабиойо, 31. Диоп, 33. Робинсън, 26. Палиня, 10. Кеърни, 14. Де Кордова-Рийд, 20. Уилиан, 18. Перейра, 7. Хименес

Ливърпул: 62. Келъхър, 2. Гомес, 4. Ван Дайк, 78. Куанса, 84. Брадли. 10. МакАлистър, 38. Гравенберх, 19. Елиът, 18. Гакпо, 7. Диас, 9. Нунес