Ливърпул няма намерение да пести нито енергия, нито средства, за да сложи край на спекулациите за бъдещето на голямата си звезда Мохамед Салах. Голмайсторът на мърсисайдци се превърна в сензация през настоящия сезон и не един или два клуба проявяват интерес към услугите му. 

Без изненади! Салах е номер 1 в Шампионската лига!

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обаче няма никакво намерение да се разделя с египтениня като се очертава отсега нататък да гради състава си предимно около него.

За да бъдат спрени всички набези от страна на големите грандове, мърсисайдци ще предложат на Салах изкушаваща оферта, която футболистът да не може да откаже, пише The Sun. Ръководството на мърсисайдци ще действа на принципа или нищо, или двойно. Поради тази причина шефовете смятат да сложат на масата дори малко повече от двойно по-голяма сума от тази, която получава в момента Салах на седмица.

Приказката на Салах - от "селянчето" с 10-часовите пътувания до големия връх

Настоящото възнаграждение на Салах възлиза на 90 хиляди паунда на седмица, но се очаква новата сделка да бъде за 185 хиляди паунда седмично.

Според "The Sun" към момента Ливърпул може да продаде египетския национал за четворно по-голяма сума от тази, за която го купи от Рома миналото лято. Тогава мърсисайдци платиха за футболиста 34.3 милиона паунда.

Ливърпул хвърля в "клетка" Салах, Реал протяга лапи

Както вече споменахме обаче подобен трансфер не стои на дневен ред за мърсисайдци и в крайна сметка се очаква Салах да остане на "Анфийлд". Настоящият контракт на футболиста изтича през лятото на 2022 година.