Спортният директор на Рома Мончи обясни причината за продажбата на Мохамед Салах в Ливърпул.

„Аз продадох Салах. Моя е отговорността, но трябва да приемем реалността. Ние го продадохме за малко повече от 42 милиона евро, но това има своето обяснение. Ние трябваше да го продадем до 30 юни, за да отговорим на правилата за „Финансов феърплей“ на УЕФА. Ако не бяхме сторили това, сега нямаше да сме на полуфинал на Шампионска лига. По това време бяхме под контрола на УЕФА и се нуждаехме от подобна продажба и свежи финансови средства. Първоначалната оферта, която бяха изпратили от Ливърпул, когато аз дойдох в Рома бе на стойност 30 милиона евро. Ние успяхме да я увеличим до почти 50 милиона евро с бонусите. Това успяхме да направим“, коментира Мончи.

"Отново се намираме в много трудна ситуация. Имахме увереност преди този мач, но не постигнахме добър резултат. Все пак вкарахме два гола малко преди края, но до 80-ата минута при 5:0 за Ливърпул направо си бяхме отпаднали. Тогава всичко свършваше“, добави спортният директор на Рома.

„Двата гола ни дават някаква надежда, че можем да повторим чудото, както направихме срещу Барселона", продължи той. 

„Аз лично все още вярвам в моя отбор и съм на мнение, че на "Олимпико" можем да стопим пасива от три гола и в крайна сметка да отидем на финала", каза още Мончи.