Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо реагира бурно на твърденията, че той е виновникът за проваления престой на Мохамед Салах в Челси и продажбата му.

В момента египетският национал прави изключителен сезон във Висшата лига, но с фланелката на Ливърпул. Салах дойде на „Анфийлд“ през лятото и до този момент реализира впечатляващите 43 гола във всички турнири за „червените“.

„Това е първият път, в който ще кажа това, но всичко това е поредната несправедливост, която се говори по мой адрес. Хората казват, че аз продадох Салах, но това не е така. Точно обратното. Аз купих Салах в Челси“, коментира Моуриньо.

„Аз съм този, който купи Салах. Аз бях този, който каза на клуба да купи Салах. Салах дойде в Челси, когато аз бях мениджър. Той обаче дойде, когато бе младо момче, физически не бе готов, психически бе готов. От социална и културна гледна точка той бе изгубен и всичко бе трудно за него“, каза още португалецът.

„Тогава решихме да го дадем под наем, той също поиска това. Салах искаше да играе повече, искаше да си тръгне и ние го пратихме под наем във Фиорентина. Там той започна да израства. След това Челси реши да го продаде, окей?“

„Когато някой каже, че аз съм този, който е продал Салах, то това е лъжа. Аз го купих. Съгласих се да го пратим под наем, смятах, че е нужно. Решението да го пратим под наем беше колективно, но след това решението да го продадем и да използваме парите, за да купим друг играч не беше мое“, завърши мениджърът на Манчестър Юнайтед.