Ливърпул смята да заключи в "клетка" сензазционното си откритие Мохамед Салах и в никакъв случай да не позволи голмайсторът да бъде отмъкнат от чужд тим. Британското издание "Daily Mail" пише, че въпросният клуб, който е предявил апетитите си към футболиста е Реал Мадрид. 

Египетският национал блести с екипа на "мърсисайдци" през настоящия сезон и дори изпревари Кристиано Роналдо и Лионел Меси по брой отбелязани попадения. Логично е мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп да стори всичко по силите си, за да не остави Салах да напусне, макар това да означава, че тимът ще се прости със сериозна сума пари. 

Нахлува ли рязко Салах в битката за "Златната топка"?

Футболистът пристигна на "Анфийлд" през миналото лято от Рома, а договорът му изтича след 4 години. Към момента той получава 90 хиляди паунда на седмица, но ръководството на Ливърпул вече преразглежда тази и други клаузи в договора му. По всяка вероятност възнагражданието му ще скочи доста, а това означава още разходи за клуба.

Реал Мадрид пък заяви интерес към Салах още през декември. По това време цената му възлизаше на около 100 милиона паунда, но към момента най-вероятно се е вдигнала двойно, пише "Daily Mail". В контрактът на Салах не фигурира освобождаваща клауза, което още повече затруднява задачата на "белите".

Джерард: Салах е най-добрият в света в момента!

Освен това подобен трансфер би нарушил приоритети на Реал през трансферния прозорец. Както е известно, мадридчани искат да вземат Неймар от ПСЖ, който не е играл за тима от февруари, когато получи контузия. От тогава той се лекува в Бразилия. 

Иначе през този сезон Салах е отбелязал общо 43 гола и е реализирал 15 асистенции в 47 мача.