Отборът на Лестър се наложи с 3:0 като гост на Нюкасъл в двубой от 21-ви кръг на Висшата лига. Първите два гола за "лисиците" паднаха един след друг, след като в 36-а минута точен бе Айосе Перес, а само 3 минути по-късно се разписа и Джеймс Мадисън. В самия край на срещата Хамза Чудхури оформи класическото 3:0. 

Още от самото начало Лестър бе по-агресивният отбор, но не съумяваше да намери вратата на противника. В 27-ата минута "лисиците" изявиха претенции за дузпа, но след като прегледа ситуацията с помощта на ВАР съдията Мартин Аткинсън реши, че няма причина за наказателен удар и играта продължи.

Малко по-късно обаче защитата на Нюкасъл бе ужасяваща, а Айосе Перес умело се възползва от катастрофалната грешка на съпереника и търкулна топката в мрежата от близко разстояние. 

Само три минути по-късно "свраките" все още бяха неориентирани и Лестър се възползва максимално и нанесе втори безответен удар. Този път Перес асистира с къс пас към Джеймс Мадисън, който с невероятен удар удвои аванса на гостите. 

Положението през втората част остана същото. Перес намери празно пространство в наказателното поле и отправи изстрел към вратата, но Дубравка реагира фантастично и изби топката. 

В самия край на срещата Хамза Чудхури реализира за 0:3, шутирайки от границата на наказателното поле. С прецизен удар футболистът запрати топката към мрежата на Дубравка, а преди да влезе там, топката се отби в напречната греда, за да затрудни стража максимално. 

Така Лестър продължава с преследването на Ливърпул и разликата вече е 10 точки, но лидерът е с цели 2 мача по-малко и може да нарасне до 16. Нюкасъл, от своя страна, е 12-и с 25 пункта в актива си.