Александър Лаказет разкри, че е станал нападател заради майка си, която му е казала, че вратарският пост носи много рискове.

Арсенал купи Лаказет от Олимпик Лион през юли за рекордните за клуба 52 милиона паунда.

Лаказет призна, че като дете много се е радвал, когато е играел като нападател и е вкарвал толкова много голове на съперниковите отбори.

„Като дете мислех да играя като вратар, но майка ме посъветва, че е много по-разумно да бъда нападател. Тя ми каза, че вратарският пост е много опасен и крие много неприятности. Тя е причината да играя като нападател“, сподели французинът.

„Продължавам да играя футбол с моите приятели. Не обичам да губя и когато падна, се ядосвам и ставам тъжен, но след това си казвам, че не трябва да се притеснявам, защото всичко се променя“, добави нападателят.

Лаказет възнамерява да се възползва от дружбата си с Гризман

Лаказет отбеляза 37 гола за Олимпик Лион през миналия сезон.

„Стремя се да демонстрирам най-доброто, на което съм способен за Арсенал. За Лион играех във всеки един мач, докато в Арсенал мениджърът държи играчите да бъдат свежи и прави ротации. Има големи разлики между френското и английското първенство. Аз се стремя да вкарвам, колкото е възможно повече голове. Това е първият ми сезон и знам, че трябва да се докажа, защото очакванията към мен са много големи. Във Висшата лига са много важни физическите единоборства. Футболът е много по-бърз и нямаш време да си поемеш въздух“, каза още Александър Лаказет.