Новото попълнение на Арсенал Александър Лаказет  всячески опитва да се докопа до любовта на фенската маса. За никого не е тайна, че 26-годишният нападател е дългогодишен приятел с футболиста на Атлетико Мадрид Антоан Гризман. Именно от тази си си привилегия ще опита да се възползва Лаказет, за да примами съотборника си от националния отбор на Франция, да подпише с Арсенал.

Гризман със сигурност напуска Атлетико догодина

„Да, с Гризман сме много добри приятели и се забавляваме много заедно. Наричаме се с определени имена.  Аз му казвам Гризи, а той на мен Лаказ.  Ако Гризи ме посети скоро в Лондон, ще го помоля да подпише с Арсенал!”, каза Лаказет пред списанието „Match of The Day”.

Симеоне: Прекалено зависими сме от Гризман

Безобидната шегичка на Лаказет обаче, бързо-бързо може да се окаже факт. Гризман не крие желанието си да напусне Атлетико през идното лято. Договорът му изтича чак през лятото на 2022 година, което значи, че през предстоящия летен трансферен прозорец ни очаква свирепа битка за футболиста. 

Моу си подрежда приоритетите отрано, набеляза французин

Предстои жестоко наддаване за Гризман, особено след като стана ясно, че той е основна трансферна цел и на мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо. Преди няколко седмици се появи информация, че „червените дяволи” са готови да сложат на масата оферта от 88 милиона евро за футболиста, чиято освобождаща клауза към момента е 100 милиона евро.