Антонио Конте ще запази поста си на мениджър в Челси само при едно условие, твърди британският таблоид „Сън”. Според изданието италианецът няма да бъде уволнен дори и да не класира тима за Шампионската лига, стига да престане с критиките към трансферната политика на клуба.

Във Франция: ПСЖ никак не се бави, започва офанзива за Конте

Нарекоха Челси "престъпление срещу футбола", Конте не остана длъжен

В последно време слабите резултати са само едната част от проблемите на „сините”. Шампионите на Англия допуснаха доста грешни стъпки напоследък и изостанаха в класирането, но според собственикът Роман Абрамович други сигнали са по-тревожни.

Конте пак атакува шефовете: Имам голяма амбиция, нямам пари

Постоянното недоволство на Конте поради факта, че не бяха привлечени посочените от него футболисти както през лятото, така и през януари, сериозно вреди върху имиджа на клуба. Според „Сън” руският богаташ се опитва да промени поведението си от последните години и да не прибързва с уволнението на Конте, за да гарантира някаква стабилност.

Жената, която "копае гроба" на Конте в Челси

Затова той е поискал от Конте да спре с критиките по адрес борда на директорите, за да запази работата си. Абрамович е обещал „втори шанс” на треньора, който още в първия си сезон спечели титлата на страната и доказа уменията си.