Мениджърът на Челси Антонио Конте влезе в разпра с щатния анализатор на „Скай Спортс” Джейми Реднап, след като бившият играч на Ливърпул разкритикува жестоко представянето на английския шампион при загубата с 0:1 от Манчестър Сити вчера.

Гуардиола: Не бих могъл да си представя такъв сезон

Реднап не беше никак впечатлен от тактиката на Конте за двубоя, който премина при пълно превъзходство на „небесно сините”. Челси не предложи почти нищо в атака, което накара Реднап да опише тактическия им план като „престъпление срещу футбола”. „Сините” от Лондон не успяха да запишат дори един точен изстрел към  вратата на Сити, докато тимът на Гуардиола завърши срещата с впечатляващата бройка от 902 точни паса. Постижението е върхово за Висшата лига от 2003/2004, когато статистиците от Opta започват да събират данни.

Манчестър Сити на 4 победи от титлата

Коментарите на Реднап, който също така лепна върху представянето на Челси и етикета „анти-футбол”, бяха сведени до знанието на Конте, а италианецът съвсем не остана доволен. „В момент като този трябва да приемем всяка критика, но аз не съм толкова глупав, че да изляза и да играя открито срещу Манчестър Сити, за да загубя с 0:3 и 0:4”, коментира Конте.

„Ако си спомням добре, само преди няколко дни Арсенал игра на два пъти срещу Сити и после Арсен Венгер беше критикуван много, защото тимът му допусна 3 гола в рамките на 30 минути. Смятам, че този анализатор трябва да използва главата си и да разбере, че когато става дума за тактика, трябва да разбираш нещо от тази материя, а не да я обсъждаш по глупав начин”, добави треньорът на Челси.