Мениджърът на Челси Антонио Конте отново се заяде с клубното ръководство, обяснявайки, че амбициите му не отговарят с тези на шефовете.

Амбициите на „сините” да защитят титлата си бяха разбити на пух и прах от Манчестър Сити, а през целия сезон Конте не крие недоволството си от клубната политика.

Той сподели, че великолепният сезон на Сити е идеалният пример за възможното ниво на успех, когато амбициите на клуба и мениджъра са еднакви.

„Манчестър Сити има възможността да харчи много пари, когато има тези две ситуации – добър мениджър и много пари за харчене на трансферния пазар, те имат еднаква амбиция и това е крайният резултат.”

„Аз имам огромна амбиция, но нямам пари за харчене за Челси. Клубът знае много добре каква е моята идея, каква е моята амбиция. Това е много ясно.”

„Амбицията трябва винаги да бъде същата. Когато решаваш да работиш с такъв тип треньор, трябва да знаеш, че взимаш треньор с голяма амбиция. Не загубеняк, а победител. Поради тази причина трябва да го разбираш.”

„Когато имаш добър мениджър и много пари за харчене, най-вероятно ще имаш успешен сезон. Дали моята амбиция се споделя от тях (клуба б.р.)? Сега е важно да се съсредоточим върху настоящето и да останем съсредоточени в него. Тези теми са за бъдещето.”

Конте обясни защо Челси е далеч зад лидера Ман Сити

А преди сблъсъка между Челси и Сити в неделя от 18 часа, Конте сподели и своите адмирации за Пеп Гуардиола. „Уважавам много Пеп, той се показа като страхотен треньор. Мисля, че сега е много трудно за другите отбори да се борят с Манчестър Сити. Когато имаш чудесен треньор и възможността да харчиш много пари, и да държиш доволни своя треньор и щаб, е трудно за другите. Много трудно.”

Пеп хвали Конте: Хората не трябва да забравят какво направи той