Трансферните неудачи на Челси през януари не са случайни и са следствие на вътрешен дуел на властта, твърди „Таймс”. Авторитетната медия разкри за бушуващата война между мениджъра на английския шампион Антонио Конте и един от директорите в клуба – Марина Грановская.

Достатъчно ясен знак за процесите, които в момента се приближават към връхната си точка, бяха слуховете от лятото. Непосредствено след спечелването на шампионската титла във Висшата лига навсякъде плъзнаха слухове, че Конте ще напусне поста си при „сините”.

Внезапен студен душ за Челси относно Джеко

Макар преди началото на настоящия сезон Челси да привлече играчи като Алваро Мората, Тиемуе Бакайоко и Антонио Рюдигер, през цялото време Конте говереше и показваше в действията си, че не е доволен от селекцията. А според „Таймс” тъкмо Грановская е натоварена със задачата да движи и приключва сделките на клуба. „Между двамата имаше конфликти заради не един и два трансфера, като за Конте се знае, че е бил особено недоволен от начина, по който тя е провела неуспешните в крайна сметка преговори с Леонардо Бонучи и Фернандо Йоренте”, пише британският ежедневник.

Макар че Конте има договор с Челси до лятото на 2019 година, към момента е почти сигурно, че той няма да го изпълни докрай и ще си тръгне веднага щом сезон 2017/2018 е в историята. Очевидно италианецът си е направил изводите предвид случващото се в клуба и е разбрал, че няма как да надвие Грановская. За една от най-силните жени в съвременния футбол се знае, че близък съветник на клубния собственик Роман Абрамович. С напускането на техническия директор Майкъл Еменало през ноември се смята, че тя е добила дори по-голяма власт на „Стамфорд Бридж”.

Търпението на Челси към Рома е на изчерпване

Именно отсъствието на Еменало е влошило още повече отношенията между Грановская и Конте. Новият шеф в Монако действаше като буфер между двамата и успяваше да внесе някаква стабилност. В момента с подобни функции е нагърбен бившият футболист на тима Карло Кудичини, тъй като Грановская и Конте избягват да контактуват лично.

Конте: Загубата от Арсенал е плод на странни обстоятелства и лош късмет

И на зимния трансфер до момента Челси търпи само разочарования. Извън привличането на Рос Баркли от Евертън (което по принцип трябваше да се състои през лятото и странно се провали, макар играчът да премина успешно медицинските прегледи), клубът вече дни наред не може да приключи приоритетната си сделка за Един Джеко и Емерсон Палмиери от Рома.

Ново 20: Челси се огледа в Оливие Жиру