Мениджърът на Челси Антонио Конте не скри задоволството си от категоричната победа с 5:0 над Стоук Сити в последния мач на “сините” за годината. Италианският специалист направи равносметка за изминалата 2017 година и я определи като изключително успешна, както за него, така и за клуба.

Син рецитал на “Стамфорд Бридж” като за последно през 2017-а

“Мисля, че представянето ни бе изключително позитивно. Започнахме двубоя много добре с много голямо желание да отбележим в първите минути. В такъв тип мачове, ако си способен да реализираш още в началото, става лесно, защото опонентът ти трябва да смени плановете си и така ти освобождава повече място за атака”, коментира Конте.

“Много съм доволен от представянето на всичките ми играчи и съм доволен, че не допуснахме гол. Ако трябва да сравня този с миналия сезон, тогава вкарвахме повече голове, но сега допускаме по-малко”, допълни наставникът на “сините”

“Трябва да продължим да работим усилено, за да продължим да се развиваме. Със сгиурност обаче подобен край на годината е отличен за мен, за играчите, клуба и феновете. Тази година бе фантастична”, каза още италианският специалист.

“Да спечелиш титлата в Англия никак не е лесно и просто. Тази година ще остане завинаги в съзнанието ми”, призна Конте.