Мениджърът на Челси Антонио Конте вярва, че за отбора ще бъде успех, ако завърши сезона в топ 4 на Висшата лига.

Челси изостава на 16 точки от лидера Манчестър Сити преди домакинството си на Стоук Сити от 21-я кръг на шампионата.

„Мисля, че в това първенство да завършиш в топ 4 винаги може да се смята за успех“, сподели Конте.

„Това е единственото първенство, в което шест отбора се борят всеки сезон за шампионската титла. След това само четири се класират за Шампионска лига, а два играят в Лига Европа“, добави италианецът.

„Много е трудно да мислиш за титлата, когато един от твоите конкуренти се представя толкова силно, както Манчестър Сити. Ние трябва да се борим във всеки един мач за трите точки и да носим наслада на нашите фенове. Ние трябва да се раздаваме напълно“, продължи мениджърът на Челси.

„Състоянието на Мусонда и Давид Луис се подобрява, но и двамата пропускат мача срещу Стоук Сити. Те са близо до завръщане в игра. Със сигурност срещу Норич ще бъдат на разположение.“

„Двубоят срещу Стоук Сити е много труден. През миналата година по същото време ние изпитахме много сериозни затруднения, за да ги победим като домакин. Аз си спомням много добре този мач. Ние трябва да бъдем много внимателни. Трябва да играем мач за мач. Нормално е да има ротации, след като играем през два дни. Някои играчи се нуждаят от почивка“, каза още Антонио Конте.

Конте сподели нещичко за казуса "Азар"

Конте настоява пред шефовете за нови попълнения