Мениджърът на Челси Антонио Конте е провел серия от срещи с представителите на борда на директорите на клуба, в които се е опитал да ги убеди от нуждата от привличането на нови попълнения през януарския трансферен прозорец.

Челси изостава на 16 точки от лидера във Висшата лига Манчестър Сити, но се класира за полуфинала на Купата на Лигата, където ще се изправи срещу Арсенал, а също така предстои да играе срещу Барселона на осминафиналната фаза от Шампионската лига.

Конте настоява за подсилването на своя отбор най-вече в офанзивен план.

Италианецът настоява на „Стамфорд Бридж“ да бъдат взети Яник Ферейра-Караско от Атлетико Мадрид, Тома Лемар от Монако, Лион Бейли от Байер Леверкузен, Рос Баркли от Евертън, както и нов нападател.

Вратарят Джак Бътланд също влиза в трансферните планове на Конте.

„Не е времето да говоря относно това с кои играчи ще подпишем. Този разговор не трябва да се води в публичното пространство. Аз съм щастлив да работя с моите футболисти. Аз ще кажа моето мнение на ръководителите, когато настъпи моментът“, коментира Конте.

Конте сподели нещичко за казуса "Азар"

„Последната дума е на борда на директорите, както бе през лятото. Те обаче трябва да са наясно, че трябва да инвестираме, ако искаме да преследваме Манчестър Сити и да се опитаме да скъсим изоставането си от тях. Аз ще продължа да работя със състава, с който разполагам. Ние се борим за най-доброто класиране в първенството, в Шампионска лига, в Купата на Лигата. Ще видим какво ще се случи“, каза още мениджърът на Челси.