Английският шампион Челси изнесе истински рецитал в последния си мач за 2017 година срещу Стоук Сити. На “Стамфорд Бридж” “сините” се наложиха с 5:0 над “грънчарите” в двубоя от 21-ия кръг на Висшата лига. Възпитаниците на Антонио Конте вкараха два бързи гола в самото начало на срещата, като Антонио Рюдигер откри във 2-ата, а Дани Дринкуотър удвои в 9-ата минута. Педро пък се разписа за класическото 3:0 в 23-ата минута, а Уилиан наниза четвърти гол в мрежата на Джак Бътланд от дузпа в 73-ата минута на мача. Давиде Дзапакоста пък оформи за крайното 5:0 в 88-ата минута на срещата.

Така “сините” постигнаха седма поредна победа у дома, а и нямат загуба от пет срещи насам.

Челси откри резултата още в третата минута на срещата. Уилиан центрира от пряк свободен удар в наказателното поле. Там Антонио Рюдигер се извиси най-високо, за да засече с глава, забивайки топката право в мрежата на Джак Бътланд.

Дани Дринкуотър удвои за “сините” преди да са изминали и десет минути от началото на двубоя. В 9-ата бившият футболист на Лестър се възползва от рикоширала топка, нанизвайки я брилянтно във вратата на “грънчарите” от границата на наказателното поле.

В 14-ата минута Алваро Мората проби отдясно и отправи удар, но опитът му попадна право в ръцете на Бътланд.

В 21-ата Педро се озова на добра позиция и освободи място да стреля, но стражът на “грънчарите” осуети опита му.

Две минути по-късно обаче именно Педро оформи за класическото 3:0. Уилиан пусна към испанеца на дъгата на наказателното поле, който с едно движение се измъкна от защитник на “грънчарите” и изпрати куршум във вратата на Джак Бътланд.

Стоук Сити не успя да се възползва от грешка в отбраната на Челси и да върне едно попадение във вратата на “сините”. В 38-ата минута гол на Маме Диуф бе отменен заради игра с ръка. Първоначално останаха съмнения за засада на футболиста на “грънчарите”. Впоследствие стана ясно, че такава няма и страничният съдия е видял, че 30-годишният сенегалец си е послужил с ръка.

В 56-ата минута Педро опита да увеличи сметката си в двубоя, след като стреля от границата на наказателното поле към далечния ъгъл. Опитът му мина на сантиментри от гредата.

Челси официално сложи край на интригата в двубоя, след като “сините” получиха дузпа в 73-ата минута на срещата. След двойно подаване между Дани Дринкуотър и Уилиан, бразилецът напредна в наказателното поле, но бе съборен от Джеф Камерън и се строполи на тревата.Съдията пък не се поколеба да покаже бялата точка, а Уилиан при изпълнението на 11-метровия удар.

"Сините" не се задоволиха само с четири попадения и закръглиха на пет попаденията си във вратата на "грънчарите". В 88-ата минута Джош Таймън подари топката на Давиде Дзапакоста, който от дистанция обстреля вратата на Джак Бътланд.

Така "сините” се изкачиха временно на второто място в класирането, изпреварайки Манчестър Юнайтед. В момента Челси е с актив от 45 точки, а “червените дяволи” имат на сметката си 43, но са и с мач по-малко. Стоук Сити пък е 13-и с 20 пункта.