Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви след първата си победа в Премиършип, че съчувства на мениджъра на Челси Жозе Моуриньо.

„Съчувствам му. Той е велик треньор. Мисля, че никой в тази зала няма съмнение, че той е един от най-добрите в света. Такива неща се случват. Аз бях в подобна ситуация в Борусия Дортмунд през миналата година. Хубавото бе, че никой в клуба не се съмняваше в моята работа. Аз съчувствам разбира се на Моуриньо, но това ми е работата. Футболът е такава игра“, сподели Клоп.

„Стартът определено не бе добър за нас. Това е истината. Ние имахме нашите моменти. Изграждахме постепенно атаките си с къси пасове и това бе добре. Те се опитаха да ни пресират, но ние се възползвахме от пространството, което се откриваше пред нас. Ние контролирахме ситуацията на терена. На полувремето ние заслужавахме равенството и се радвам, че отбелязахме в края. През второто полувреме ние отбелязахме головете си в перфектни моменти. Заслужено спечелихме. Работихме здраво, но това е напълно нормално, ако искаш да победиш Челси“, добави мениджърът на Ливърпул.

„Ооо, моля Ви. Вие луди ли сте. Не искам да звуча неприятелски към Вас, но разбира се, че ние не мислим за такова нещо“, отговори Клоп на въпрос дали Ливърпул може да спечели титлата в Премиършип.