Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри след 2:2 срещу Уест Хем, че отсъствието на контузения плеймейкър Филипе Коутиньо вече дава своето отражение върху представянето на отбора. Той обаче поиска от своите момчета да пристъпят напред и да стъпят отново на верния път.

Снощното реми на „Анфийлд“ отбеляза втория пореден мач без победа за мърсисайдци, които преди 7 дни паднаха с 3:4 от Борнемут. Тези резултати сериозно ги отдалечиха от върха в класирането, макар и тимът да задържа третото си място.

„Знам, че на всички им липсва Фил заради ролята, която има на терена. Сега сме длъжни да се адаптираме към ситуацията такава, каквато е. Наясно сме върху какво да работим“, каза Клоп.

„Много е трудно да работиш върху защитата при преки свободни удари и при рикошети. В голяма част от мача стояхме добре в отбрана“, коментира германецът, който направи рокада на полувремето и замени Деян Ловрен с Рагнар Клаван в центъра на ариергарда. „Имахме проблеми вчера, но в клуба има ясно правило – момчетата са отговорни и за добрите, и за лошите неща.“

„Спомням си, че преди мача си казахме, че трябва да отвърнем (след загубата от Борнемут – б.р.), но бяхме твърде офанзивно настроени, без никаква протекция отзад. Въпреки това сме поели по добър път.“

„Грешките са си наши, те ни костваха 5 точки. Няма обаче никакъв смисъл да броим разликите в класирането на този етап от сезона“, допълни Клоп.