Легендата на Арсенал Тиери Анри, който е регулярен анализатор на Висшата лига, сподели, че не може да проумее логиката в решението на Юрген Клоп по отношение вратарския пост в Ливърпул. Анри заяви, че не знае защо германският мениджър толкова сляпо вярва на Лорис Кариус за титуляр под рамката.

В неделната вечер мърсисайдци направиха грешна стъпка у дома, като завършиха 2:2 с Уест Хем, а и при двата гола на лондончани Кариус допусна грешки. В миналия 14-и кръг той имаше вина и за драматичната загуба с 3:4 от Борнемут, като в продължението изпусна топката при шут към вратата и Натан Аке реализира победния гол.

Ливърпул брои 5 милиона паунда на Майнц 05 за германския страж, като още тогава беше ясно, че той ще измести Симон Миньоле. Белгиецът пазеше в началото на сезона, но само защото Кариус счупи ръка по време на лятната подготовка.

„Мисля, че вече разбрахме следното: Юрген Клоп наскоро купи нов вратар в лицето на Кариус и ще го пуска да играе“, каза Анри.

„Очевидно е, че Кариус ще бъде номер 1 и можете да усетите, че така щеше да бъде още от самото начало. За мен обаче Миньоле не заслужаваше толкова лесно да загуби мястото си.“

„Като казвам всичко това – да, Кариус допусна някои подозрителни грешки. Сами видяхте това при попадението на Димитри Пайе от прекия свободен удар. Аз лично си спомням и попадението, което Кристъл Палас вкара, когато той взе грешно решение и излезе. Трябва обаче да отбележа, че когато и аз дойдох в тази лига, и за мен нещата не бяха лесни в началото“, допълни Анри.