Босът на Ливърпул Юрген Клоп Юрген Клоп е убеден, че неговият тим е способен да спре крилото на Челси Еден Азар в предстоящия дуел между двата тима от седмия кръг на Премиършип.

Срещата е в събота от 19,30 часа и можете да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Двата отбора се срещат за втори път в рамките на четири дни, а в първия епизод помежду им Челси стигна до пълен обрат в турнира за Купата на Лигата, побеждавайки опонента с 2:1 на „Анфийлд”. Именно в тази среща Азар се появи като резерва и тотално промени играта на лондончани, които допреди това бяха доминирани от своя опонент, но магията на белгиеца влезе в действие, за да се стигне до знаковия за Челси обрат.

„Да спрем пасовете към него? Това е добра идея. Да го затворим? Това също е добре, но играчите като него са затваряни непрестанно. Ние знаем как можем да спрем ситуациите за попадение от негова страна чрез тези ситуации. Няма играч, който да не може да бъде спрян. Имаме правилните инструменти, за да се справим”, сподели Клоп на брифинга.

Германецът говори и за възможността тимът му да отвори петточкова преднина пред Челси във Висшата лига:

„Не категоризирам нещата по този начин, защото е достатъчно трудно да спечелиш този мач и да вземеш точки от Челси. Не мисля за евентуалните пет точки сега или след 31-ия кръг. Сега играем с тях, а това е най-важното. Нужно е просто да заработим нови точки в нашия актив. Смятам, че мачът с Челси, който беше през седмицата бе невероятен интересен. Играхме с нова формация, когато не владеем топката. Срещата бе доста интересна”, продължи Клоп.

Ливърпул е едноличен лидер в класирането на Англия, водейки с 18 точки, докато Челси и Манчестър Сити допълват тройката с по 16 пункта.