Челси нанесе първа загуба на Ливърпул от началото на сезона и елиминира мърсисайдци от турнира за Купата на Лигата. „Сините“ осъществиха пълен обрат в мача, след като изоставаха с 0:1 при визитата си на „Анфийлд“, но в крайна сметка спечелиха с 2:1. Ливърпул поведе с гол на Даниел Стъридж, но Челси осъществи пълен обрат с головете на Емерсон Палмиери и Еден Азар.

Ливърпул поведе в резултата в 58-та минута. Садио Мане подаде към Наби Кейта, който навлезе в наказателното поле на Челси и стреля, но Уили Кабайеро спаси, след което Даниел Стъридж успя със задна ножица да вкара топката във вратата на Челси.

Челси успя да изравни резултата в 79-та минута. Еден Азар центрира от фаул в наказателното поле на Ливърпул, където Рос Баркли стреля с глава, Симон Миньоле спаси, но след това при добавката Емерсон Палмиери прати топката във вратата на белгийския страж. Съдията Кевин Френд прегледа ситуацията с ВАР и зачете попадението.

Челси осъществи пълен обрат в мача в 85-та минута. Еден Азар финтира трима играчи на Ливърпул – Наби Кейта, Морено и Фабиньо, след което с много техничен удар вкара топката във вратата на Симон Миньоле.

Така Челси елиминира Ливърпул и се класира за осминафиналите на Купата на Лигата.