Челси нанесе първа загуба на Ливърпул от началото на сезона и елиминира мърсисайдци от турнира за Купата на Лигата. „Сините“ осъществиха пълен обрат в мача, след като изоставаха с 0:1 при визитата си на „Анфийлд“, но в крайна сметка спечелиха с 2:1. Ливърпул поведе с гол на Даниел Стъридж, но Челси осъществи пълен обрат с головете на Емерсон Палмиери и Еден Азар.

Играчите на Ливърпул създадоха първата опасност в мача в 4-та минута, когато Наби Кейта отправи много хубав удар, но Уили Кабайеро успя да спаси.

Домакините имаха претенции за дузпа в 9-та минута, когато топката се докосна до ръката на Франсеск Фабрегас, но съдията Кевин Френд прецени, че няма основание да свири дузпа за Ливърпул.

Уилиан отправи далечен удар в 13-та минута, но ударът му бе отразен от Симон Миньоле.

Челси направи много сериозен пропуск в 17-та минута, когато Франсеск Фабрегас пусна перфектен извеждащ пас към Алваро Мората, който изскочи сам срещу Миньоле, но стреля от много трудна позиция и вратарят на Ливърпул спаси. След това отбитата топка попадна отново в Мората, който стреля от много малък ъгъл и не успя да порази целта.

Челси организира нова много добра атака в 19-та минута, когато Уилиан комбинира с Алваро Мората, който финтира Матип в наказателното поле на Ливърпул, след което стреля, но Миньоле успя да спаси.

Наби Кейта симулира в наказателното поле на Челси в 31-та минута, но съдията остави ситуацията без последствия.

Ливърпул направи страхотна контраатака в 37-та минута, когато Даниел Стъридж подаде към Наби Кейта, който напредна и стреля, но Уили Кабайеро спаси.

Ливърпул направи нов много сериозен пропуск в 39-та минута, когато Джердан Шакири центрира в наказателното поле на Челси, където Садио Мане бе изпуснат и стреля с глава, но Кабайеро плонжира и спаси.

Ливърпул направи страхотен пропуск в 46-та минута. Даниел Стъридж можеше да се възползва от грешка в защитата на Челси. Нападателят излезе сам срещу Кабайеро и го финтира, но след това стреля в аут. 

Алваро Мората стреля опасно с глава в 47-та минута, но не успя да намери целта.

Ливърпул поведе в резултата в 58-та минута. Садио Мане подаде към Наби Кейта, който навлезе в наказателното поле на Челси и стреля, но Уили Кабайеро спаси, след което Даниел Стъридж успя със задна ножица да вкара топката във вратата на Челси.

Челси успя да изравни резултата в 79-та минута. Еден Азар центрира от фаул в наказателното поле на Ливърпул, където Рос Баркли стреля с глава, Симон Миньоле спаси, но след това при добавката Емерсон Палмиери прати топката във вратата на белгийския страж. Съдията Кевин Френд прегледа ситуацията с ВАР и зачете попадението.

Ливърпул пропусна добра възможност отново да поведе в резултата в 84-та минута, когато Даниел Стъридж отправи удар, но топката се спря в напречната греда.

Челси осъществи пълен обрат в мача в 85-та минута. Еден Азар финтира трима играчи на Ливърпул – Наби Кейта, Морено и Фабиньо, след което с много техничен удар вкара топката във вратата на Симон Миньоле.

Така Челси елиминира Ливърпул и се класира за осминафиналите на Купата на Лигата.

В друг мач от третия кръг за Купата на Лигата Нотингам победи с 3:2 Стоук Сити и продължава напред, докато Уест Хем разби с 8:0 като домакин Макълсфийлд.

Ливърпул – Челси 1:2

1:0 Даниел Стъридж 58' 

1:1 Емерсон 79'

1:2 Еден Азар 85'

Ливърпул: Симон Миньоле – Натаниел Клайн, Деян Ловрен, Жоел Матип, Алберто Морено – Фабиньо, Джеймс Милнър, Наби Кейта – Джердан Шакири, Даниел Стъридж, Садио Мане

Челси: Уили Кабайеро – Сесар Аспиликуета, Андреас Кристенсен, Гари Кейхил, Емерсон Палмиери – Рос Баркли, Франсеск Фабрегас, Матео Ковачич – Виктор Моузес, Алваро Мората, Уилиан