Една от ключовите фигури в състава на Манчестър Сити – Жоао Кансело, никога няма да забрави своята майка, която си „отиде“ от този свят в автомобилен ицнидент през 2013-а година. В катастрофата играчът на „гражданите“ също бе част.

„Иска ми се да имам възможността да говоря с нея, тъй като нещо ми липсва. Дори щом постигна нещо значимо, винаги има това чувство. Когато усещам празнина в сърцето, е защото тя физически не е тук. В португалия се връщам и винаги първото нещо, което правя е да отида до нейния гроб. Това е задължение. Там се чувствам по-добре, дори че тя не е при мен. Пречиствам душата си и лошата енергия излиза от мен“, разкри крайният бранител пред сайта на УЕФА.

27-годишният бранител губи своята майка, когато е още на 18 и играе за Бенфика. „Голямата любов към футбола е благоадрение на нея. Имах прекрасни години с майка ми. Често, когато съм на стадиона – без значение дали за Португалия или Манчестър Сити, усещам, че тя ме гледа. Не мисля, че има по-голяма любов от нейната, но след раждането на дъщеричката ми това усещане се промени“, коментира още португалецът.