Момчето, което се превърна в истински герой по време на мача от Шампионската лига между Тотнъм и Олимпиакос (4:2), заяви скромно, че дори не е успяло да види гола, за който помогна да бъде реализиран.

След срещата новият мениджър на „шпорите” Жозе Моуриньо обяви именно детето за Играч на мача.

15-годишният Калъм Хайнс сам не си е давал сметка колко важна може да бъде неговата роля в такъв двубой. Че може да се превърне в герой - "асистент" за гола.

„Просто си свърших работата и дори още не мога да повярвам какво се случи. Не успях дори да видя гола. Бях зает с топките… След това чух радостта. Обърнах се и видях Хари Кейн да се радва”, сподели момчето.

Тотнъм изоставаше с 1:2, когато топката излезе извън терена, а младото момче я върна незабавно на Серж Орие. Играчът на "шпорите" я хвърли зад гърба на отбраната и намери Лукас Моура, а на бразилецът му остана само да подаде към Хари Кейн, който отбеляза изравнителното попадение за 2:2. Гърците бяха хванати неподготвени именно заради бързата реакция на момчето. Веднага след това, Моуриньо отиде да поздрави лично детето.

източник: Gulliver/GettyImages

Тийнейджърът, който получи специално внимание от Моуриньо, допълни: „ Можете да видите лицето ми, беше невероятно. Не беше необходимо Жозе да го прави. Беше много приятно, че дойде при мен. Това направи деня ми специален, моя живот специален, наистина.”

Португалският специалист искал да покани момчето в съблекалнята след срещата, но детето вече било отпътувало към дома си, за да се подготвя за изпит.

източник: Gulliver/GettyImages

Майката на Калъм, която също е била на стадионa в този звезден миг, сподели: „Ние също бяхме на стадиона и видяхме Жозе да отива при Калъм. Мислехме, че всичко е приключило с поздрава, не очаквахме, че нашите телефони ще започнат да звънят."