Кръг преди края на сезона в Англия вече няма интрига при изпадащите. Ясно е, че с елитния си статут ще се разделят тимовете на Кардиф, Хъдърсфийлд и Фулъм.

Кардиф с качествата, които разполагаше като футболисти не можеше да предложи нищо по-различно. Истинският провал е Фулъм.

Лондончани се класираха предпоследни, а са с по-силен състав от Кардиф. Изхарчиха над 100 милиона паунда, за да останат в елита и пак не успяха. Няма друг случай в историята клуб да е харчил толкова много и да не е успявал да съхрани елитния си статут.

Изпадането на Фулъм е най-големият провал, докато за Кардиф може да се каже дори, че е очаквано. Колкото до Хъдърсфийлд, миналия сезон бе сензация спасението му, но сега се провали по-шумно.

Отдолу идват вече два сигурни нови члена на Висшата лига. Това са Шефилд Юнайтед и Норич, които могат да бъдат погледнати като двете страни на едно и също нещо.

Норич изглежда по-подготвен заради стила си и своята интернационалност. Шефилд Юнайтед доста напомня за Кардиф и ще е интересно дали ще успее да запази статута си.