Юнайтед посече шампионските амбиции на Манчестър Сити след успех с 1:0 като гост в мач от 31-я кръг на Висшата лига. Манчестър Юнайтед вече е с 50 точки на шестото място, но се доближи максималко до Топ 4 в Англия. Тимът на Манчестър Сити пък получи сериозен удар по шампионските си амбизии и остава четвърти с 51 точки в актива си, но вече на три от третия Арсенал.

Победният гол за Манчестър Юнайтед бе дело на Маркъс Рашфорд още в 16-ата минута на двубоя.

Първата изгодна ситуация за гол бе за Манчестър Сити. Хесус Навас обаче пропусна шанса да открие резултата в 14-ата минута на мача, след като не успя да преодолее Давид де Хеа.

Само две минути по-късно обаче Юнайтед поведе с гол на Маркъс Рашфорд. 18-годишният таланд на „червените дяволи“ бе изведен с удобен пас, овладя отлично топката и с точен удар реализира за 1:0 за Манчестър Юнайтед в 16-ата минута.

В средата на първата част Яя Туре получи добре в наказателното поле и стреля, но край лявата греда на вратата, пазена от Де Хеа. Малко по-късно Навас се оказа в обещаваща позиция и стреля, но защитник на Юнайтед застана на пътя на топката.

В добавеното време на първото полувреме нервите взеха връх и играчи от двата тима се спречкаха леко, но без никакви по-сериозни последствия.

Втората част не започна особено позитивно за Манчестър Сити, който остана без титулярния си вратар Джо Харт. Стражът получи контузия в 47-ата минута при една върната топка от Мартин Демикелис и атака на Антони Марсиал. Харт не успя да продължи двубоя и бе заменен в 50-ата минута от Уили Кабайеро. През първото полувреме на домакините се наложи и друга принудителна смяна, след като Рахийм Стърлинг също пострада и бе заменен.

В 55-ата минута Маркъс Рашфорд овладя след хубав пас в наказателното поле и отправи удар, но защитник на Сити предотврати опасността.

Домакините опитаха да затруднят максимално съперника и в рамките на няколко минута създадоха две обещаващи положения, но без да стигнат до гол. В 64-ата минута Вилфред Бони стреля не лошо, но ударът му бе блокиран от съперник, а в 66-ата Серхио Агуеро също пробва изстрел с глава, но топката облиза дясната греда на вратата на Юнайтед. По-малко от 10 минути по-късно пак Бони излезе в добра позиция, но отново защитата на гостите се справи.

Серхио Агуеро имаше още една възможност да изравни за Сити, но в първата минута на добавеното време отново пропусна целта и в крайна сметка победата бе за Манчестър Юнайтед с 1:0 в двубоя от 31-я кръг на Висшата лига.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS