Манчестър Юнайтед успя да надиграе коравия тим на Брайтън с 2:0 в пореден двубой от Висшата лига. Кристиано Роналдо откри резултата в 51-а минута. Само две минути по-късно Люис Дънк от състава на "чайките" получи директен червен картон. До края на мача домакините пропуснаха много положения за гол, но в последните секунди Бруно Фернандеш оформи крайния резултат. 

26 снимки

Двубоят започна в бързо темпо и още в 5-а минута Якуб Модер от състава на гостите беше изведен на стрелкова позиция, но Давид Де Хеа покри близкия си ъгъл и спаси.

Само минута по-късно и стражът на "чайките" Роберт Санчес трябваше да се намесва решително след удар на Джейдън Санчо. Малко по-късно Паскал Грос опита удар от дистанция, но блокиран. 

Гостите продължиха да са далеч по-активния тим и в 39-а минута Де Хеа отново трябваше да се намесва решително. Якуб Модер отново остана на голова позиция след центриране отдясно, но испанецът изби с вещина в ъглов удар. 

В 44-а минута Роналдо опита шут от пряк свободен удар, но право в стената. В началото на второто полувреме "червените дяволи" започнаха по-силно и стигнаха до гол след само 6 минути. След грешка в разиграването на Брайтън топката стигна до Роналдо, който премина през двама и със страхотен удар препарира Санчес за 1:0. 

Няма и минута след гола Люис Дънк извърши нарушение като последен в отбраната за гостите, а главният съдия, след проверка на положението чрез ВАР, му показа директен червен картон, оставяйки Брайтън с 10 човека на терена. 

Логично, Юнайтед пое контрола над мача и Мактоминей и Фред пробваха мерника си отдалеч, но не сполучиха. В 71-та минута Роналдо пресече пас на Роберт Санчес и намери Бруно Фернандеш, но плеймейкърът някак пропусна от точката на дузпата. Още 5 минути по-късно Фернандеш върна жеста на Роналдо, който пропусна отличен шанс от броени метри с глава. 

Канонадата продължи в 81-та минута, след като първи Фернандеш стреля точно, а Санчес спаси, докато секунди по-късно Магуайър направи същото, но спасяването беше далеч по-лесно за стража на гостите. В крайна сметка именно Фернандеш успя да оформи крайното 2:0, след като заби гол в 6-та минута на добавеното време след бърза контратака. 

Манчестър Юнайтед - Брайтън 2:0

1:0 - Кристиано Роналдо (51)

2:0 - Бруно Фернандеш (90+6)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактомини, Фред, Санчо, Фернандеш, Еланга, Роналдо;

Брайтън: Санчес, Кукурея, Уебстър, Дънк, Велтман, Макалистър, Бисума, Грос, Модер, Тросар, Мопе;