Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити се срещат за 4-и път през този сезон в дербито на Манчестър. На 7 декември миналата година Юнайтед надви с 2:1 "гражданите" насред "Етихад Стейдиъм" след попадения на Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал преди Отаменди да върне един гол 5 минути преди края. Точно месец по-късно, на 1/2-финалите двата отбора отново се изправиха един срещу друг. В първия сблъсък Сити надделя с 3:1 като гост, а на реванша "червените дяволи" спечелиха с минималното 1:0, което обаче не им стигна за класиране на финала.

20-кратният шампион на Англия ще се опита да сложи точка на поредицата от 4 поредни мача, в които винаги гостът печели. За последно това стори Сити на 11 ноември 2018 година, когато се поздрави с успеха с 3:1, а тогава мениджър на Юнайтед все още бе Жозе Моуриньо.

В състава на Оле Гунар Солскяер под въпрос до последно ще бъде капитанът Хари Магуайър, а трайно извън строя са Пол Погба и Маркъс Рашфорд. С контузия е и Аарън Уан-Бисака, а състоянието на Даниел Джеймс не е ясно.

Пеп Гуардиола няма да може да разчита на контузените Лерой Сане и Аймерик Лапорт.

Със сигурност домакините имат за какво повече да играят, тъй като се борят за класиране в топ 4 и класиране в Шампионската лига. "Червените дяволи" понастоящем изостават на 3 точки от Челси, които заемат именно 4-ата позиция с 45 пункта.

Шампионите от своя страна отдавна изгубиха шансове за защита на трофея, защото изоставането им от Ливърпул е цели 25 точки. Все пак възпитаниците на Гуардиола са в отлично настроение след завоюваната купа на Лигата и преднината от 2:1 като гост на Реал Мадрид в 1/8-финалите от Шампионската лига преди реванша.

Дали най-сетне домакинът ще спечели дербито или серията на гостуващия тим от последните 4 мача ще продължи, ще стане ясно тази вечер. Началото е от 18:30 часа българско време и ще можете да проследите срещата минута по минута в Gong.bg, както и на живо по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA.