Топреализаторът на Ливърпул за всички времена Иън Ръш вярва, че Даниел Стъридж все още може да изиграе голяма роля за тима. Уелсецът посъветва нападателя да се бори с всички сили за мястото си в отбора.

Стъридж не е бил титуляр за мърсисайдци във Висшата лига, откакто вкара при 2:2 със Съндърланд в началото на годината. Това беше и мачът, който сигнализира за настъпилия упадък в играта на „червените“. До края на януари те излетяха и от турнира за Купата на Лигата, и от ФА Къп, а само преди дни излязоха и от топ 4.

Mirror: Търпението на Клоп към Стъридж свърши

Стъридж има само 6 гола в 21 мача на всички фронтове през този сезон, като само 2 от тези попадения дойдоха във Висшата лига. Въпреки това Иън Ръш не губи вяра в него. „Даниел е може би най-надареният ни нападател в момента“, каза легендата на Ливърпул. „Зарадвах се, след като той не ни напусна през януари. Надявам се той да остане и през следващия сезон, но човек трябва да се бори за мястото си. Според мен Даниел има силите да го направи.“

„Едно нещо е сигурно – до края на сезона ще се нуждаем от него и когато получи своя шанс, той трябва да се възползва. Когато успее и започне да бележи отново, той ще изиграе огромна роля за Ливърпул по пътя към топ 4“, допълни Ръш.