Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп демонстрира своята увереност, че нападателят скоро ще си възвърне формата и ще започне да бележи.

В последно време на английския национал никак не му върви, като не е вкарвал от 2 януари насам. Във Висшата лига активът му е повече от скромен – 13 мача и едва 2 попадения. Това накара легендата на клуба Джейми Карагър да заяви, че Стъридж вече не е онзи играч, който пристигна на „Анфийлд“ в началото на 2013 година.

Клоп остава твърдо зад своя футболист, макар че след идването на германеца начело 27-годишният нападател да се заседява по-често на скамейката. „Всичко ще бъде наред с него, ако успеем да го запазим здрав“, коментира треньорът на Ливърпул.

„Разбира се, контузиите оказват своето влияние – питайте някой спринтьор. Когато получаваш контузии, понякога отнема време (да си върнеш формата – б.р.), но никога не го губиш завинаги. Даниел се намира в най-добрата възраст за един футболист.“

„Срещу Саутхемптън (в реванша от полуфиналите за Купата на Лигата – б.р.) той направи добър мач. По принцип той с лекота можеше да отбележи 2 гола, но като всички ни е човек, а хората допускат грешки“, допълни Клоп.