Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вече е взел окончателно решение относно бъдещето на Даниел Стъридж. Германецът смята, че английският национал вече не може да бъде ключов футболист за „червените“ и ще го продаде през лятото.

Последните сезони за 27-годишния нападател бяха ужасни, като серия контузии не му позволиха да си възвърне формата, която демонстрираше в началото на престоя си. Стъридж носи екипа на мърсисайдци от януари 2013 година, като не крие, че е недоволен от статута си на резерва напоследък.

Макар наскоро Клоп да се изказа насърчително за Стъридж и да признава качествата му във финалната третина от терена, „Мирър“ твърди, че липсата на постоянство е надделяла при размишленията на специалиста. Германецът също така е взел под внимание и нестихващите фитнес проблеми, което ще го накара да потърси ново решение за позицията на централния нападател.

През сезон 2013/2014 Стъридж изигра 29 мача във Висшата лига, но след това не е успявал да запише повече 14 шампионатни срещи във всеки от останалите си 3 сезона в Ливърпул. През настоящата кампания активът му е 20 мача (повечето от които като резерва) във всички турнири, 6 гола и 3 асистенции.

Евентуалната продажба на Стъридж няма да бъде никак лека задача, тъй като за разлика от миналото лято към него няма интерес от страна на топ клубове.