Бъдещето на полузащитника Яя Туре в Манчестър Сити увисна доста сериозно. Мениджърът на „гражданите” Хосеп Гуардиола разкри, че отсъствието на опитния котдивоарец в последно време не се дължи на контузия, както мнозина предполагаха, а на това, че той не се труди достатъчно усърдно в тренировките.

Гуардиола: Не знам дали Сити е по-близо до триумф в ШЛ

И през миналия сезон, първи за Пеп начело на „небесно сините”, Туре премина през период на немилост пред наставника. Тогава конфликтът до голяма степен беше причинен от агента на футболиста Димитри Селюк, който си позволи някои доста обидни коментари спрямо испанския тактик.

34-годишният Туре остана извън групата за гостуването срещу Фейенорд от Шампионската лига, а когато Пеп бе запитан относно липсата му, отвърна с: „Той си знае защо.”

„Това е нещо между него и мен. Става дума за спортно решение. Изисквам възможно най-много. Искам повече от Яя, повече от всички в отбора”, допълни Пеп.

„Дейли Мейл” цитира източници, близки до футболиста, когато твърди, че Туре не е получавал подобни сигнали от своя треньор. Тепърва ще стане ясно как ще се развият събитията между двете страни.