Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че няма представа дали след година работа в отбора го е приближил до постигането на върховната цел – спечелване на Шампионската лига.

През трансферното лято на 2017 година „гражданите” похарчиха 215 милиона паунда за нови футболисти, което говори ясно какви са амбициите им. Утре вечер те започват кампанията си в турнира на големите с гостуване срещу Фейенорд.

Пеп остана без двама ветерани за мача с Фейенорд

„Много съм доволен от работата, която клубът свърши”, отчете Гуардиола. „Много съм щастлив от направеното през миналия сезон, когато привлякохме Джон Стоунс. Тогава свършихме доста позитивни неща, но не успяхме да се борим за титли. Дори сега не знам дали имаме силите да го сторим.”

„Не зная по простота причина, че сме в процес на израстване. Толкова съм доволен от играчите, с които разполагам. Всички ще опитат да се представят по-силно от миналата година, но въпреки това не знам. Нека видим какво ще се случи.”

„Храня дълбоко уважение към Барселона и Байерн Мюнхен, но качеството на Манчестър Сити е от същото ниво”, допълни Гуардиола.