Джак Грийлиш има какво още да даде на Манчестър Сити и се надява да се отплати за рекордния трансфер с голове и трофеи. Халфът бе привлечен през лятото за 100 милиона лири от Астън Вила, но има само два гола и две асистенции в първия си сезон с екипа на шампионите на Англия.

"За момента нещата вървят добре, но мога да дам на отбора далеч повече. Честно казано, не си представях, че ще бъде толкова трудно, така че продължавам да се уча и да се адаптирам към обстановката. Чух, че при някои футболисти това продължава в рамките на една година. Надявам се през следващия сезон да направя тази стъпка и да завърша с повече голове и асистенции", каза той в интервю за Скай Спортс.
"В Сити стандартите са много високи както на терена, така и извън него, но заради това този клуб постигна толкова много успехи последните години.

"Когато струваш 100 милиона лири и преминаваш през период, в който не вкарваш, хората започват да задават въпроса дали парите са били похарчени правилно. Къде са му головете, къде са му асистенциите? Разбирам това и се надявам да се отплатя на отбора с голове и трофеи заради това, че ми гласува толкова голямо доверие.

"Разбира се, голямата цел е Шампионската лига. Този турнир е тотално различен от Висшата лига, а аз никога не бях играл в Европа и много ми се искаше да го направя. Невероятно е да слушаш химна на Шампионската лига от терена и всеки път като се случи, искам да се ощипя и да проверя дали това не е сън".