Легендатата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс очаква през този сезон Ренато Санчес да бъде сред най-добрите футболисти във Висшата лига. В края на август  Суонси осъществи истински трансферен удар, привличайки халфа на Байерн Мюнхен, който ще играе на „Либърти Стейдъм“ под наем до края на сезона.

"Санчес нямаше успешен сезон в Байерн, но се случват такива неща. Той е млад футболист, който от Бенфика отиде в съвсем друга държава, с друг език и твърде големи очаквания“, смята Гигс. "Но той е много талантлив и Висшата лига ще му допадне, защото е агресивен играч. Той може да се справи с предизвикателството, защото отива в клуб, в който се играе футбол по правилния начин", допълва носителят на 13 титли от Висшата лига. Гигс разкри, че новото попълнение на „лебедите“ е бил трансферна цел пред „червените дяволи“ преди години.

"Спомням си, че го гледах преди три години, когато беше още тийнейджър в Бенфика и веднага ми направи много добро впечатление. Тогава си помислих, че той би паснал много добре на някой отбор от Премиършип", завършва най-успешният футболист в историята на английския футбол. /БГНЕС