Новото престижно попълнение на Суонси от лятото  - Ренато Санчес изобщо не бива да разчита, че мястото му в титулярния състав на уелсците е гарантирано. Това заяви мениджъра на отбора Пол Клемънт.

„Лебедите” се оказаха изненадващите печеливши от сагата, която се разрази около 20-годишния португалски национал. Байерн Мюнхен търсеше тим, където да даде младока да се обиграва, тъй като на „Алианц Арена” възможностите му не изглеждаха много обещаващо. През миналия сезон Санчес изигра само 26 мача за баварците, които платиха 35 милиона евро на Бенфика.

Суонси се подсили с играч от Байерн

„Моето първо обаждане стигна до Карл-Хайнц Румениге, изпълнителният директор на Байерн”, разкри Клемънт. „Знаех, че ситуацията е от типа „ако не попиташ, няма да получиш” и изглеждаше, че ще е много трудно да стигнем до споразумение. Доволен съм, че уговорихме всичко по телефона, но няма никакви гаранции, че Ренато трябва да играе. Байерн изрази подобно гледище.”

„Той трябва да си заслужи влизането в отбора. Точно така трябва да стоят нещата. Аз съм доволен от това как се развиха нещата, но в същото време доведохме Ренато тук, за да помага на отбора”, допълни португалецът.