Стивън Джерард бе засипан с комплименти, след като воденият от него Астън Вила му донесе още един незабравим резултат като мениджър, след като „виланите“ сразиха като гост Евертън. Именно закачката на славния халф на Ливърпул с феновете на „карамелите“ бе една от най-дискутираните по време и след двубоя, след като привържениците на домакините не спряха да се занимават с легендата на градския съперник.

В една равностойна среща във Висшата лига се видя страхотен удар на Емилиано Буендия в добавеното време на първата част, който бе достатъчен, за да донесе трите точки за отбора, базиран в Бирмингам.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Мачът обаче бе помрачен от грозни сцени от някои фенове на Евертън, които уцелиха бившия си защитник Люка Дин с предмет при радостта за гола на гостите. Също така феновете на „карамелите“ през целия мач освиркваха мениджъра на гостите, което донякъде е и разбираемо предвид футболното му минало.

„Много съм горд, тъй като усетих отношението на моето футболисти. Знаех и виждах, че те ще отидат и ще свършат мръсните неща вместо мен, знаех, че ще се застъпят за мен и знам, че имам наистина добри играчи“, коментира темата Стиви Джи след успеха.

След мача Джерард бе заснет как се присмива на останалите по трибуните фенове на „Гуудисън Парк“, а бившият халф им се изсмя ехидно, след което им се изплези. Това напомни на едно от най-емблематичното му празненство, след като отбеляза сензационен гол при успеха с 3:1 на Ливърпул като гост на Евертън през 2001-а година.