Два гола на Езри Конса спомогнаха на Астън Вила да стигнат до пълния обрат и да се върнат обратно на победния път при новия си мениджър – Стивън Джерард. Двете попадения паднаха във вратата на Лестър Сити у дома на „Вила Парк”, макар Харви Барнс да беше дал аванс на „лисиците” през първата част. Любопитен факт е, че Брендън Роджърс бе последният треньор на Джерард в периода му в Ливърпул, след който продължи към Лос Анджелис Галакси в САЩ.

След като допусна поражение от Манчестър Сити през седмицата, то този път Вила не допусна грешна стъпка и съумя да порази Лестър Сити.

Бранителят Конса изравни резултата след центриране на Емануел Буендия, изравнявайки в 17-ата минута, а три преди това Патос Дака комбинира с Харви Барнс, който откри резултата.

Вила повярва, че е още през първото полувреме напред, след като Джейкъб Рамзи се разписа, но след намесата на ВАР се видя, че има игра с ръка и съдията Майкъл Оливър резонно отмени попадението.

През втората част обаче Джон МакГин достави страхотно центриране от ъглов удар за Конса, който с глава изведе „виланите” напред.

Вила можеше да увеличи актива си, след като Оли Уоткинс и Рамзи направиха страхотни пропуски, но двата гола бяха достатъчни за успеха.

Успехът прати Вила на десетото място и тимът вече има 19 точки, колкото има и Лестър, но „лисиците” остават 11-и поради по-лошия си актив при головата разлика.