Преди старта на шестия кръг от Висшата лига се появи нещо като напрежение в редиците на шампиона Манчестър Сити. То произлезе от нападателя Габриел Жезус, който гласно изрази разочарованието си от липсата на игрово време с екипа на „гражданите”. Същевременно бразилският стрелец увери, че е много трудно да заеме мястото на Серхио Агуеро в титулярния състав.

22-годишният бразилец пристигна на „Етихад” през януари 2017-а, като дългогодишен заместник на Агуеро. Въпреки това аржентинецът не спира да изумява с формата си и Жезус рядко стартира от първата минута. Бразилецът призна, че му е било трудно през миналата година, но показа позитивен футбол по време на лятната пауза, вкарвайки три гола в контролите за тима на Хосеп Гуардиола.


Манчестър Сити има визита в седмия кръг от Висшата лига на "Гуудисън Парк" срещу Евертън. Дуелът срещу "карамелите" е идната събота, 28-и септември, от 19,30 часа и ще можете да я гледате чрез живото излъчване на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.


„Достигнах пика си на изчаквателна фаза. Тук съм вече от три години, а това е моят четвърти сезон. Иска ми се да играя още. Определено е много тежко да се съревноваваш с Агуеро, легенда на клуба. Това е страхотно за тима, когато той играе добре, но и аз искам същото. Разбирам решението на Гуардиола и уважавам Серхио. Неговата история тук е приказна”, призна Жезус.

„Хората казват, че аз съм резерва с негативизъм, но те забравят, че аз не стоя на пейката, защото съм в лоша форма, а защото Агуеро е страхотен. Уча се от това да изчаквам и разбирам донякъде ситуацията”, продължи 22-годишният бразилец.

„Последният сезон беше тежък за мен, тъй като нямах шанса да играя в много мачове”, коментира още Жезус пред бразилска телевизия.

„Спомням си мача с Тотнъм у дома в Шампионската лига. Ние отпаднахме, а аз не играх. Това ме разочарова. Боли, когато не получаваш шансове във важни мачове и накрая имаше разочарование в мен. Това е нормално и не би било нормално, ако е друго. Запазвам хладък разум и продължавам да работя. Не искам да крада на някой мястото в първия отбор, а смятам, че нещата ще се случат естествено”, завърши философски Габриел Жезус.

През този сезон Жезус има три мача във Висшата лига и 126 минути, като в тях има един гол и една асистенция. В другите турнири нападателят има още три мача с два гола и общо във всички надпревари има 383 игрови минути.